Kalknagels

Kalknagels

Wat zijn Kalknagels?

In de volksmond worden nagelaandoeningen waarbij de nagels er enigszins kalkachtig uitzien veelal kalknagels genoemd. Deze benaming is puur en alleen gebaseerd op de uiterlijke kenmerken van de nagels. Nagels zijn namelijk niet opgebouwd uit kalk, maar uit een flexibele, stevige, verharde, half doorschijnend eiwit, welke keratine wordt genoemd.

Welke nagels worden er bedoeld met de term kalknagels?

Er zijn een groot aantal nagelaandoeningen. De meeste van deze aandoeningen zijn bij het grote publiek niet bekend. Heeft men het echter over kalknagels dan doelt men doorgaans op schimmelnagels en of hoornnagels. Zowel schimmelnagels als hoornnagels komen zeer veel voor en hebben beide een kalkachtige uiterlijk.

Bij de schimmelnagel wordt het kalkachtige uiterlijk echter veroorzaakt door een vaak hardnekkige schimmelinfectie en bij een hoornnagel wordt het afwijkende uiterlijk veroorzaakt door een verstoorde hoornproductie van de nagel.

Bent u op zoek naar informatie over minder bekende nagelaandoening!
Een zeer interessante website over huidproblemen en dus ook nagelaandoeningen is de website huidziekten.nl. Huidziekten.nl is een informatieve website welke met name bedoeld is voor dermatologen en arts-assistenten in opleiding tot dermatoloog. Naast de veel voorkomende nagelaandoeningen vind u er ook informatie over minder bekende nagelaandoeningen. Overzicht nagelafwijkening van huidziekten.nl