Voetschimmel

Voetschimmel

Wat is een voetschimmel?

Voetschimmel is veel voorkomen schimmelinfectie aan de voeten. In de volksmond wordt deze schimmelinfectie veelal zwemmerseczeem genoemd.

Hoe kom ik aan een voetschimmel?

voetschimmel
Voetschimmel ontstaat veelal tussen de tenen

Voetschimmel is erg besmettelijk en kan in feite overal worden opgedaan. Maar vooral in de openbare zwembaden, gemeenschappelijke douches en wellness gelegenheden is de kans op een besmetting het grootst. Het dragen van slippers is in dergelijke gelegenheden is dan ook zeker aan te raden. Een eenmaal opgelopen voetschimmel gedijt het beste in een warme vochtige omgeving. De schimmel nestelt zich erg graag in het stukje huid tussen de tenen. Maar vanzelfsprekend kan de schimmelinfectie ook elders op de voeten of nagels ontstaan.

Zien hier de symptomen van de schimmelnagel.

Symptomen voetschimmel.

De symptomen van voetschimmels zijn divers en mede afhankelijk van de locatie. Op de voet en voetzool kunnen kleinere of grotere vaak jeukende blaasjes ontstaan. Gevolg door rode plekken en huid afschilfering welke zich kunnen uitbreiden over grote delen van de voet. Ontstaat de voetschimmel tussen de tenen dan begint deze veelal met een witachtige schilfering, in de later stadium kunnen er pijnlijke natte kloven tussen de tenen ontstaan.

De behandeling.

Bij de drogist en apotheek zijn diverse antischimmel crèmes, sprays en zalven te verkrijgen.
Bij snelle uitbreiding of hardnekkige schimmelinfectie is het raadzaam uw huisarts te raadplegen.